發新話題

[詢問] 請問各位住澳門的大大~

請問各位住澳門的大大~

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:呆狐 您是第3540個瀏覽者
狐的姊姊要去澳門玩~

所以幫姐姐問問澳門有哪些景點跟好吃的東西~

請大家推薦一下吧~
FB帳通緝名單:第一名:鬼姐第二名:鬼姐第三名:鬼姐

FB要加的人(?)鬼姐就剩你阿~!!!

鬼姐呀~~今年6月要跟我們一起去小琉球玩嗎?(星星眼)

我都想知道..因為我都想去澳門玩
幫UP

去大三巴有一列的手信店~
賣杏仁餅的...
戈一列中~鉅記係最好~
不過我係食開咀香園...係新馬路戈到...

如果要食  葡撻 ....路環  安德魯  係最好味...
不過太遠...唔建議去...
瑪嘉烈同安德魯最正宗...
係戈一列手信店到都有...不過都係唔正宗~

景點...
最出名...大三巴...媽閣廟...
賭場...威尼斯~不過係(乙水)仔...葡京...英皇...

你仲有咩想知~就話低比我...睇下我答唔答到你~

我上個月才去了澳門
我覺得"最香餅家"的原粒杏仁餅好香好好味呀
鉅X,, 咀香X果D真係無得比
雖然佢間舖好似有少少偏僻...
但都幾易搵到架=]
向小朋友學習快樂=]

引用:
原帖由 呆狐 於 2009-4-10 22:07 發表
狐的姊姊要去澳門玩~
所以幫姐姐問問澳門有哪些景點跟好吃的東西~
請大家推薦一下吧~
係利澳入面有好多好野食

飯田可以食到生蠔,只要你換3千例碼送你自助早餐,外加阿翁鮑魚係入面,可以食到正宗蟹粉拆翅.."
其實係香港少有得賣,杏人餅邊好味,仲難食過雞蛋仔,起碼雞蛋仔有特色D - 口-

引用:
原帖由 糕R 於 2009-4-10 22:44 發表

係利澳入面有好多好野食

飯田可以食到生蠔,只要你換3千例碼送你自助早餐,外加阿翁鮑魚係入面,可以食到正宗蟹粉拆翅.."
其實係香港少有得賣,杏人餅邊好味,仲難食過雞蛋仔,起碼雞蛋仔有特色D - 口-
雞蛋仔即時食就好味~
如果是過海~"拎"到番去都扁晒lu~~

引用:
原帖由 藍兒 於 2009-4-10 23:43 發表

雞蛋仔即時食就好味~
如果是過海~"拎"到番去都扁晒lu~~
姐係我覺得特色食物黎講
雞蛋仔係香港好易買到
但風味就比澳門杏仁餅來的有特色好味

回應 藍兒 第 6 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:s9706
藍兒一見到呢個post,就葡頭啦!

妹子要手信

狐狐記住給我

引用:
原帖由 s9706 於 2009-4-11 00:03 發表
藍兒一見到呢個post,就葡頭啦!
我有葡頭ga~你睇唔到之ma!~

發新話題