12 12
發新話題

[分享] 字海一大堆,有心機先睇..發表下感想

字海一大堆,有心機先睇..發表下感想

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:紫螢 您是第1400個瀏覽者
岩岩升上中一,係一個F.1囝
識到好多同學...今日係最不滿某位同學
今天上I.H課<通識>時....
她是一個說話好快的人,大家常常以為佢好有POINT
可是,如果認真D聽...
就會知,佢冇咩組織能力,仲要張D POINT重複講
我地成班都唔知佢講啥<--重點<呀SIR都係,不過佢想比她有一個下台階>
我同佢係好FD,好心提下佢,要有D組織能力先講野
之後佢竟然講,我只係同呀SIR講姐,關你咩事
「聽唔明我講個D係白痴」.....
之後我好無言,因為果時係LUNCH TIME,冇同佢嘈
更住我諗完又諗,佢只係得IH勁就巴巴閉閉,佢全班第10姐,英文咁廢,有鬼用
..........放學............
我和FD連那位同學一起做功課
佢同我講番果個話題....
我發現佢講既野係重複之外...
1.關我咩事<當佢既情勢轉差,就咁講>
2.關你咩事<同上>
D態度是鄙視的,我本身都唔想嘈,其本禮貌上要答番佢既
咪同佢係度講LO...........
之後佢既情勢係BAD果種..
佢竟然話,「我好唔公平LO,個個都話我」
我心想:關公平咩事...
之後佢就係咁話我,好才個時打鍾,我地先唔講
出左校門之後,全部人都企哂係我個邊,有一個係佢小學同學
佢同我講…..
話我果個同學因為佢IH勁,就覺得自己大哂
自己在差的情況會轉走重點,講一D唔關事既野
佢仲同我講,個同學覺得我係一個
嬌生慣養的人<因為我媽媽什麼事也幫我做,不用我出手=]>
咩都要人地就哂我,個問題係,得佢覺得係姐….
我一開始就係一個善意的提醒!!
佢憑咩咁話我,連呀SIR都話佢係小學雞
好無辜呀….佢好無理,認為自己果一套道理是理所當然
得個IH勁,有鬼用咩,咪得個全班第十,SCIENCE仲肥左
好想講我係全班第4,要比勁都係我勁D LA
但係佢就瘋狂係佢自己自大果一點度….
話佢錯又唔得,仲要比人屈…無言LO
話人白痴,佢自己唔係咩,咪都係一樣F.1雞
好討厭尼D咁既人LO…..
又唔知自己煩,又自以為是….
唉…無哂FEEL…….

呢D人, 千祈唔好同佢地一般見識...

那就不要管她啦~
我班情況更差....

p.s通識不是L.s嗎?

=]
回樓主
既然你倆是同學  還是盡量包容要得好

有些事情說出口只會令到你倆往後的日子面阻阻

所以嘛 嘿 靜靜的疏遠那人就好了

引用:
原帖由 露菲雅 於 2010-12-13 20:23 發表
那就不要管她啦~
我班情況更差....

p.s通識不是i.s嗎?
== i.s是科學吧

回應 露菲雅 第 3 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:饅頭仔
通識不是LS嗎

唉...人家英文不好嘛...

引用:
原帖由 、○就﹏ 於 13-12-2010 20:25 發表
=]
回樓主
既然你倆是同學  還是盡量包容要得好

有些事情說出口只會令到你倆往後的日子面阻阻

所以嘛 嘿 靜靜的疏遠那人就好了
就...
你怎麼說到我和你不應識的XD
可是呀,小紫不出口的話
難道要任由她的自大嗎?
你知嗎,就
她的「個人意見」丶「歪理」
說了我們I.H課的1/2了
我還要上課嗎
到現在為止,是她害我連價值觀是啥我也不知=]

引用:
原帖由 饅頭仔 於 13-12-2010 20:26 發表
通識不是LS嗎
我地學校的通識是叫綜合人文科))就是IH啦
SCIENCE就是IS啦~

回應 紫螢 第 9 篇文章

本文來自:☆夜玥論壇קhttp://ds-hk.net★ 轉帖請註明出處! 發貼者:饅頭仔
所以我不是回應你的~^^
我知道科學是IS...
人家都不是打IS...><

12 12
發新話題